REBOZO SLUITINGSRITUEEL
Een prachtige manier om je kraamperiode af te sluiten
REBOZO SLUITINGSRITUEEL
Ohjee, een sluitingsritueel...dat klinkt eigenlijk als iets zweverigs...maar is dat het eigenlijk wel?

Zelf ben ik helemaal weg van de Rebozo. Heb zelfs al meerdere keren een workshop georganiseerd voor geboortewerkers zodat ook zij kennismaken met deze makkelijke maar oh zo heerlijke tool. 

De rebozo is een soort van draagdoek afkomstig uit Guatemala/Mexico. Daar wordt deze doek door vroedvrouwen regelmatig gebruikt tijdens zwangerschap en ook tijdens bevalling. Wanneer je bij mij een zwangerschapscursus volgt, deel ik een aantal van deze technieken graag met je! 

Maar de doek is ook heel goed te gebruiken voor het sluitingsritueel. Vanaf het moment dat je zwanger bent, is je lijf in dienst voor de groei van je baby. Bij de bevalling gaat je lijf letterlijk open voor de geboorte van je baby. De periode na de bevalling is een intense periode waar al je energie en aandacht naar je baby gaat. 

Het sluitingsritueel, de naam zegt het al, zorgt ervoor dat je weer bewust terug gaat naar je eigen lijf. Je kunt dit ritueel al doen vanaf 2 weken na de geboorte, echter vind ik het zelf een echte aanrader om bijvoorbeeld je kraamperiode (na 40 dagen) mee af te sluiten. Maar dit ritueel kun je eigenlijk ook nog heel lang na de geboorte doen. Zelfs na een jaar is het nog een heerlijke ontspanning!
WERKWIJZE
YES, Je wilt een Rebozo Sluitingsritueel! Maar hoe gaat het nu dan verder?

Wil jij graag een Rebozo Sluitingsritueel ontvangen? Dan is het fijn om dit al op tijd aan mij door te geven. Daarbij voorkom je dat rondom de periode dat jij het sluitingsritueel wilt ontvangen er geen plek is. 

Het boeken van deze service kun je op verschillende manieren doen. Dit kan via het contactformulier, maar je kunt me ook altijd emailen of appen. Wanneer je behoefte hebt aan extra aanvullende informatie is een vrijblijvend gesprek uiteraard altijd mogelijk. Nadat je dit aan mij door hebt gegeven, ontvang je van mij een link waarbij je je eigen afspraak kunt inplannen.

Deze service vereist 4 handen en daarom schakel ik daarbij graag de hulp in van je partner of een goede vriendin. Daarbij is het ook handig dat er iemand bij is die eventueel voor je baby kan zorgen op het moment dat jij geniet van het ritueel.  

Voordat we beginnen leg ik alles klaar waarna ik je uitnodig om op de grond op het bedje te komen liggen. Als eerste ga ik eerst met de rebozo's je lijf langzaam af om alles een rustig los te wiegen. Daarna word je lijf stukje voor stukje strak ingepakt. Dit geeft je een gevoel dat je intens gedragen wordt waarbij je bewust stil staat bij dat deel van je lijf wat op dat moment ingepakt is. 

Dit is een service die heerlijk is om jezelf cadeau te doen. Ben je nou iemand die op zoek is naar een mooi cadeau voor een kraamvrouw, dan is dit ideaal!
rebozo sluitingsritueel
65,-
 • vrijbijvend telefonisch consult
 • Sessie 60 minuten
 • Ideaal aan het eind van je kraamperiode
 • zelf nog te regelen: iemand die zorgt voor je baby en 1 paar handen die mij helpt met het geven van de sluiting.
 • Woon je binnen een straal van 15 km van praktijkadres (6661LG)? Dan geen reiskosten!
 • Buiten deze straal €0,25 per kilometer
in combi met vaginaal stoombad
75,-
 • vrijbijvend telefonisch consult
 • Sessie van ongeveer 90 minuten
 • Ideaal aan het eind van je kraamperiode
 • zelf nog te regelen: iemand die zorgt voor je baby en 1 paar handen die mij helpt met het geven van de sluiting.
 • Woon je binnen een straal van 15 km van praktijkadres (6661LG)? Dan geen reiskosten!
 • Buiten deze straal €0,25 per kilometer
IN COMBI MET mama massage
125,-
 • vrijbijvend telefonisch consult
 • Sessie van ongeveer 135 minuten
 • Ideaal aan het eind van je kraamperiode
 • zelf nog te regelen: iemand die zorgt voor je baby en 1 paar handen die mij helpt met het geven van de sluiting.
 • Woon je binnen een straal van 15 km van praktijkadres (6661LG)? Dan geen reiskosten!
 • Buiten deze straal €0,25 per kilometer
Wil je deze dienst combineren met nog meer postpartum diensten (kijk hier voor de mogelijkheden), neem dan contact met me op voor een op maat offerte!
Veel Gestelde Vragen
Is het ritueel alleen voor als je bevallen bent?
Nee, het ritueel is ook een hele mooie manier om bijvoorbeeld te doen bij een miskraam. Ook daarbij is je lichaam opengesteld en is het een hele fijne manier om het mentale verwerking te ondersteunen. 
Vanaf wanneer kun je de sluitingsritueel doen?
Er wordt gezegd dat dit al kan na 10 dagen na de geboorte, maar mijn ervaring is dat de kraamvrouw dan vaak nog niet mentaal gereed is voor het sluiten. Zelf raad ik het aan om deze sluiting te ontvangen na je kraamtijd of aan het einde van je verlof. Echter kun je deze sluiting ook nog prima ontvangen wanneer je kindje al een jaar is of zelfs nog ouder. Het is eigenlijk altijd heerlijk om dit ritueel te ontvangen. 
Wat moet ik zelf regelen van te voren?
Het sluitingsritueel is een techniek die uitgevoerd wordt door 4 handen. Oftewel, ik vraag daarbij hulp. Vaak is het de partner die me hierin ondersteund maar een goede vriendin of je moeder kan ook een hele fijne ondersteuning zijn. Als het maar iemand is bij wie jij je helemaal kunt ontspannen en waarbij je vrij voelt helemaal op jezelf te focussen. 
Daarbij is het ook fijn dat daarnaast er ook nog iemand is om voor je baby te zorgen. Hoewel het ook regelmatig gebeurd dat de baby er heerlijk bij ligt, zolang jij je er maar ontspannen bij voelt! Er zijn genoeg moeders die het lastig vinden om te ontspannen als ze weten dat de baby elk moment iets nodig heeft. Wanneer dit het geval is, dan is het fijn dat er iemand anders bij is die in die behoefte voor je baby kan voorzien.
Kan ik ritueel ook ontvangen bij een keizersnede? 
Jazeker! Alleen raad ik het dan zeker aan om het echt pas na minimaal 6 weken in te plannen. En misschien zelfs nog wel later als je je er nog niet klaar voor voelt. Je weet zelf het beste hoe je lijf aanvoelt en of het litteken goed is genezen. 
Wat als mijn vraag hier niet bij staat?
Heb je na het doorlezen van deze veel gestelde vragen nog behoefte aan meer informatie? Neem dan contact met me op. Je kunt me mailen op info@degeboortepartner of bellen/appen op 06-53185039. Uiteraard kun je ook het contactformulier invullen welke je HIER vindt. 
Wil je meer informatie over deze dienst? Dit vertel ik je graag in een vrijblijvend gesprek. 
Contact:
De GeboortePartner
Jolanda van den Bosch
Gele Lis 6
6661LG ELST
06-531 85 039

jolanda@degeboortepartner.nl
NL79KNAB0255178808
KvK 64560090
Social Media
Jolanda van den Bosch 
 •  Doula (zwangerschaps en bevallingscoach)
 • Hypnobirthing Professional
 • IEMT Coach
 •  Hypnose Coach
 •  Voorzitter BCE (Beroepscooperatie Childbirth Educators
Copyright © 2019 - DE GEBOORTEPARTNER