De GeboortePartner - Jolanda van den Bosch
Persoonlijke aandacht en begeleiding zodat jij optimaal kunt bevallen!

DOOR MIJN WERKZAAMHEDEN ALS VERLOSKUNDIGE IS HET HELAAS NIET MEER MOGELIJK MIJ ALS DOULA TE RESERVEREN. 

Een doula voor extra vertrouwen in jou en jouw bevalling waardoor jij kunt focussen op wat echt belangrijk is!
Ontdek wat een doula is en wat zij voor jou kan betekenen 
zonder dat je het gevoel heb dat het onwijs zweverig is. 
JA, DAT WIL IK 
Ja, ik wil een mooie bevalling zonder dat ik denk "dit nooit meer!"
OP EEN NO-NONSENS MANIER
WIL JIJ OOK
 • Meer vertrouwen in het geboorteproces
 •  Meer rust in je hoofd, meer rust in je lijf 
 •  Meer genieten van je zwangerschap 
 • Meer persoonlijke zorg voor jou tijdens je zwangerschap EN bevalling
 •  Trots zijn op je bevalling!
Dan is een doula echt iets voor jou!

Een doula is een vrouw die je leert kennen tijdens je zwangerschap en je 100% ondersteunt tijdens je gehele bevalling. 

Daardoor kun jij focussen op wat echt belangrijk is, namelijk jouw lijf en je baby. 

En kan het zo maar zijn, dat jij straks gaat bevallen, zoals jij dat wilt!
En dat je achteraf het gevoel hebt,
YES I DID IT!

Onmogelijk? 

Nee hoor, kijk maar snel verder!
Jolanda van den Bosch
Doula - Geboortecoach
Verloskundige in opleiding
WAAROM EEN DOULA?
Ja, JIJ bent de gene die gaat bevallen
Ja, JIJ bent degene die jullie kindje op deze wereld zet
Maar met wie wil je deze gebeurtenis doen?
In Nederland is de doula steeds meer in opkomst en dat is mooi! Want een doula toevoegen aan jouw geboorteteam is een van de mooiste cadeaus die je jezelf kunt geven. Wetenschappelijk bewijs heeft aangetoond dat het toevoegen van een doula:
 • De kans dat je een keizersnede nodig hebt verlaagd
 • Er minder opwekkende middelen nodig zijn om de weeën op te wekken
 • Er minder om pijnbestrijding wordt gevraagd
 • De bevalling gemiddeld 2 uur korter duurt
 • Er minder kunstverlossing nodig is (inknippen, vacuüm)
 •  De partner zich veel meer betrokken voelt bij het proces
 •  Er een lagere kans is op een postnatale depressie 
 •  Maar het allerbelangrijkste: Dat de moeder met een meer tevreden en positiever gevoel terugkijkt op de bevalling
En wauw, wat een voordelen hé! Dat wil toch iedereen? En vooral die laatste, dat vrouwen meer tevreden terugkijken op hun bevalling en dat ze er TROTS op zijn. Dat is dan ook gelijk mijn doel, de reden dat ik doula ben geworden. Maar ook waarom ik nu de opleiding tot verloskundige doe zodat ik jou nog beter kan begeleiden!
"When you change the way you view birth, the way you give birth will change" 
Marie Mongan Grondlegster van HypnoBirthing
Jolanda van den Bosch
Jolanda van den Bosch is eigenaar van
De GeboortePartner en begeleidt aankomende ouders tijdens de zwangerschap EN de bevalling. Daardoor ervaren ze dat ze tijdens de zwangerschap nog meer kunnen genieten van deze waardevolle periode en dat ze nog meer vertrouwen hebben in het geboorteproces. 
Maar ook helpt ze zwangeren hoe ze de regie kunnen houden. Want door het houden van de regie zorg je ervoor dat de bevalling je niet overkomt en dat je daarna een YES gevoel hebt! En dat je TROTS bent op je bevalling!
Zoveel soorten vrouwen,
zoveel soorten bevallingen
Zelf ben ik moeder van 3 jongens en bij alledrie is de bevalling totaal anders gegaan. Toen ik zwanger was van mijn oudste, heb ik samen met mijn man een zwangerschapscursus gedaan en dacht ik goed voorbereid te zijn. Ik dacht, ik heb een hoge pijngrens, ik doe dit wel even. Maar dat viel me best tegen. Op papier was het een vlotte bevalling, maar dat gevoel had ik helemaal niet. Ook de roze wolk in de kraamperiode was een broze wolk en daar heb ik best moeite mee gehad.  

Toen ik opnieuw zwanger was, wist ik dat het anders wilde doen. Maar hoe ik dat moest doen, daar had ik geen idee van. De bevalling is door omstandigheden ingeleid en weer had ik het gevoel dat ik erdoor werd overvallen. Nu ik dit hele proces al een keer had meegemaakt, was ik wel beter voorbereid. De roze wolk was wat minder broos.  

En dan mijn jongste zoon, die moest en zal gewoon anders gaan. Ik was zeer bewust dat dit mijn laatste zwangerschap was en wilde dan ook dat de bevalling iets was waar ik tevreden over was. Tijdens de zwangerschap ben ik al begonnen met omdenken en positief beïnvloeden. Ik ging me focussen op wat ik wel zou willen in plaats van waar ik bang voor was.

En ja, deze bevalling ging dan ook totaal anders dan ik al eerder had meegemaakt maar doordat ik geoefend had in positief beïnvloeden kwam ik in mijn bubbel en zat ik binnen no time op die 10 centimeter! Uiteindelijk is het een spoedkeizersnede geworden, maar dat heb ik ervaren als een cadeautje. De verplichte bedrust heeft de binding tussen mijn zoon en mij alleen maar goed gedaan. De eerste weken heb ik optimaal van hem kunnen genieten!

En die roze wolk? Ik heb hem geproefd en gevoeld. En geloof me, dat is zo een verschil en dat gun ik echt iedereen! 

En daarom heb ik in 2014 de stoute schoenen aangetrokken en ben ik begonnen om van mijn passie mijn beroep te maken. Vanaf dat moment heb ik niet meer stil gezeten en blijf ik leren. Nu begeleid ik met heel veel plezier zwangeren en hun partners naar een mooie bevalling waarbij ze achteraf zeggen YES, ik heb het gedaan! Bevallingen waarin vertrouwen, rust en veiligheid de kernwaardes zijn. 

Ook ben je bij mij in goede handen wanneer het proces medisch is/wordt. Sinds 2019 ben ik in opleiding voor verloskundige waardoor mijn kennis nog meer is vergroot. 
 
 WAT ANDEREN ZEGGEN OVER mijn begeleiding TIJDENS HUN PRACHTIGE BEVALLING!
MICHELLE
“Na een heftige eerste bevalling zag ik erg op tegen mijn tweede bevalling. Nooit gedacht maar dankzij de gesprekken met Jolanda, haar goede tips en de geleerde (ademhalings)technieken ging ik mijn bevalling uiteindelijk toch met veel (zelf)vertrouwen tegemoet. Nu ben ik een prachtige zoon rijker en kijk ik terug op een mooie, natuurlijke bevalling die erg vlot en voorspoedig verliep. Zo’n droombevalling wens ik elke vrouw toe! Jolanda is erg betrokken en oprecht geïnteresseerd in jou als mens en jouw verhaal. Hierdoor weet ze haar begeleiding ook uitstekend aan te passen op jouw wensen en behoeften. Ben je op zoek naar een deskundige, betrokken en down-to-earth doula die bereid is net dat stapje extra te zetten? Dan kan ik je Jolanda van harte aanbevelen! Jolanda, nogmaals bedankt voor je support!”
SANNAH
"We leerden Jolanda kennen tijdens de cursus die ik samen met mijn man bij haar volgden en we voelden gelijk een klik met haar. De manier waarop ze de cursus deed, sprak ons erg aan. En ze liet ons nadenken in welke situatie wij ons kindje geboren willen laten worden.

Ik wilde in het begin gaan voor een ziekenhuisbevalling. Want ik dacht dat ik me daar veilig zou voelen. Echter, het gevoel dat ik het liever thuis wilde doen, dat werd steeds groter. Maar, als ik dat ga doen, dan wilde ik wel extra ondersteuning. 

Toen mijn partner zei of Jolanda dan niet een optie zou zijn, wisten we gelijk dat we haar als onze doula wilden hebben. 

En het werd een mooie thuisbevalling waarin ik geen enkele seconde anders had willen doen. 
MIRJAM
"Doordat mijn BMI te hoog is, heb ik een medische indicatie om in het ziekenhuis te bevallen. En dit verstoorde mijn droom op een thuisbevalling gelijk. 

Samen met Erik en onze verloskundige hebben we gekeken wat we dan alsnog konden doen om ons ziekenhuisbevalling zo goed mogelijk te laten verlopen. Onze verloskundige kwam met het idee om naar een doula te kijken.

We planden een kennismakingsgesprek met meerdere doula's maar met Jolanda was er gelijk een klik. 

Jolanda heeft me enorm geholpen tijdens de bevalling. Ze zorgde ervoor dat mijn wensen werden gezien en zo goed mogelijk werden gehoord. Het was dan wel in het ziekenhuis, maar zij heeft ervoor gezorgd dat het thuisgevoel zoveel mogelijk werd nagestreefd.
Dank je wel Jolanda! Je bent een enorme steun geweest voor ons!
DE DAG DAT JE BABY IS GEBOREN VERGEET JE NOOIT MEER, 
LATEN WE ER SAMEN VOOR ZORGEN DAT HET EEN DAG IS WAAR JE TROTS OP BENT!
De stappen naar een bevalling waar je TROTS op bent:
STAP #1:
Laat je goed informeren
Sowieso raad ik je aan om een zwangerschapscursus te doen, een cursus waar jij je goed bij voelt. Waar je leert wat je allemaal kunt doen tijdens de bevalling, hoe je de regie moet houden. Want als je weet wat je opties zijn, dan kun je bewust beslissingen maken. 
STAP #2: 
Check je geboorteteam
Vaak zit je bij de verloskundigenpraktijk bij je om de hoek omdat die het dichtst bij is en iedereen uit je omgeving daar ook heen gaat. 
Check bij jezelf hoe je de begeleiding vind gaan. Heb je een click met de praktijk? Past hun visie bij jouw wensen?
STAP #3: 
Durf je team aan te passen waar nodig is
Wanneer je merkt dat je behoefte hebt aan meer begeleiding, ga dan op zoek naar een doula. En zoek een doula die bij je past, waar je een klik mee hebt.
Een kennismakingsgesprek is in de meeste kosteloos en vrijblijvend!  

Hoe Is De Begeleiding Opgebouwd?
KENNISMAKINGSGESPREK
Graag kom ik een keer bij je langs zodat we elkaar een keer in real-life zien om te checken of er een klik is. Uiteraard leg ik dan ook uit wat ik voor je kan doen en leg ik uit wat de mogelijkheden zijn. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om aan je begeleiding extra afspraken in te boeken, om zwangerschapsmassage toe te voegen of om postpartum diensten toe te voegen.
Dit kennismakingsgesprek is geheel vrijblijvend, no strings attached. Binnen een paar dagen ontvang je van mij een persoonlijke offerte speciaal voor jou op maat gemaakt. 
GESPREKKEN TIJDENS DE ZWANGERSCHAP
In deze gesprekken leren we elkaar nog beter kennen, waar je wensen liggen, maar ook waar je grenzen liggen. Waar ligt jouw behoefte, wat heb jij nodig. Als je last hebt van angst, gaan we hier mee aan de slag. We zorgen ervoor dat je met nog meer vertrouwen de bevalling in gaat. Dit doe ik door je onder andere kennis te geven over hoe je je ademhaling het beste kunt inzetten, over het geboorteproces maar nog veel meer. Oftewel, alles om jou (en je partner) zo goed mogelijk voor te bereiden op de aankomende geboorte. 
DE GEBOORTE
En dan is daar de dag! Uiteraard hebben we in de aanloop hier naar toe al regelmatig contact en hou je me op de hoogte van je ontwikkelingen. Vanaf het moment dat je bevalling echt is begonnen (actieve fase, zo rond de 4/5 centimeter) kom ik naar je toe en blijf ik bij je tot ongeveer 2 uur nadat je kindje is geboren totdat ik zeker weet dat ik jullie met een gerust hart met rust kan laten. Samen met je partner staan wij tot jouw beschikking en doen we wat nodig is om jou in je ontspanning te brengen, in je eigen bubbel. Want ook je partner wordt zeker niet vergeten!
KRAAMPERIODE
De eerste 6 weken nadat je kindje is geboren, is de kraamperiode. En in deze periode kom ik graag bij jullie langs om te checken hoe het met jou is, hoe je nu terugkijkt op je bevalling, maar ook hoe het met je partner is en sowieso om even stiekem je baby te komen knuffelen maar vooral om met jou de geboorte na te bespreken. Over hoe je de geboorte hebt ervaren, hoe de eerste dagen zijn geweest en hoe het nu met je gaat. 
Waar bestaat een begeleiding uit?
 • Vrijblijvend Intake gesprek t.w.v. € 45,-
 • 3 gesprekken tijdens zwangerschap t.w.v. € 350,- 
 • Op wacht vanaf week 37 tot je baby is geboren € 175,- (op basis van 5,- per dag)
 • Eventuele BackUp doula wanneer nodig is t.w.v € 150,-
 • Vrij gebruik van Bevalbad Birth in a Pool (als deze nog beschikbaar is) inclusief persoonlijke hoes t.w.v € 150,-
 • Vrij gebruik van TENS inclusief nieuwe plakkers t.w.v € 45,-
 • Vrij gebruik van CUB t.w.v € 60,-
 • 1 gesprek na bevalling t.w.v € 75,-
 • ​Persoonlijke aandacht voor jou en jouw proces
*Kosten voor kilometers/parkeren zijn hier niet bij inbegrepen
** Deze service is uit te breiden met zwangerschapsmassage, stuitconsult, post partum diensten, extra coachingsessies. 
Totale kosten voor deze begeleiding zijn € 1575,- € 1150,- 
Veel Gestelde Vragen
Okay, ik heb interesse om jou als doula in te schakelen. Hoe nu verder?
YES, wat leuk! Wat je dan als beste kunt doen is het contactformulier invullen welke je HIER vind.  Geef in dit formulier aan dat je interesse hebt in doula begeleiding. In dit formulier wordt ook je uitgerekende datum gevraagd waardoor ik gelijk kan checken of er nog ruimte is rond deze periode. Ik neem maximaal 2 cliënten per maand aan zodat ik jou de optimale zorg kan aanbieden. 
Binnen 48 uur, maar vaak al sneller ontvang je van mij antwoord of er ruimte is. In ditzelfde berichtje ontvang je van mij een link waarin je het vrijblijvende kennismakingsgesprek kan inplannen. Woon je in de omgeving? Dan kom ik graag bij jou/jullie op bezoek voor dit gesprek. Woon je wat verder weg, dan nodig ik je uit om bij mij in de praktijk te komen of we spreken af via skype. Dit gesprek doe ik overigens graag met je partner erbij. 
Na het kennismakingsgesprek heb je altijd even bedenktijd. Je ontvangt van mij nog een mailtje met Algemene Voorwaarden en een inschrijfformulier. Pas als ik het inschrijfformulier ingevuld heb ontvangen, is je reservering definitief. 
Wat zijn de kosten?
Je investering voor een doula hangt echt af van jou situatie, welke begeleiding wil je, wat zijn je wensen. Graag kom ik een keer bij je langs zodat we elkaar een keer in reallife zien om te checken of er een klik is. Uiteraard leg ik dan ook uit wat ik voor je kan doen en leg ik uit wat de mogelijkheden zijn. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om aan je begeleiding extra afspraken in te boeken, om zwangerschapsmassage toe te voegen of postpartum diensten.
Maar om je een beetje een indicatie te geven, gemiddeld is je investering zo ongeveer rond de € 1150,- voor het gehele traject (het is bij mij mogelijk om in termijnen te betalen). Bij dit bedrag is inbegrepen de prenatale gesprekken, de begeleiding tijdens de bevalling hoe lang het ook duurt, het 24/7 voor je op wacht staan, huisbezoeken in de kraamperiode, eventueel de huur van het bad/CUB/TENS als deze nog beschikbaar is.
Wordt een doula vergoedt door zorgverzekeraars?
Helaas vergoedt nog niet elke zorgverzekeraar een Doula. Of een doula vergoed wordt door jouw verzekeraar, durf ik zou niet te zeggen. Er zijn zoveel verzekeraars met zoveel soorten pakketten. Het beste kun je hiervoor zelf contact met ze opnemen. Wel raad ik altijd aan om je factuur bij de zorgverzekeraar in te dienen. Hoe vaker ze een factuur ontvangen, hoe meer ze inzien dat dit iets is waar ze wat mee moeten. 
Hoe gaat de betaling?
Wanneer je kiest om mij als doula in te huren, ontvang je van mij een link waarmee je je aanbetaling kunt doen a €400,-. Na betaling ontvang je hiervoor direct een factuur welke je kunt gebruiken voor indienen bij je zorgverzekeraar. Het restant dient te zijn voldoen voordat ik voor je op wacht ga staan. Na het laatste gesprek ontvang je nog een factuur met daarin eventuele kilometervergoeding en parkeerkosten. 
Ik wil wel een doula maar mijn partner niet, wat nu?
Tsja, dat kan uitdagend zijn. Als eerste hebben we altijd een kennismakingsgesprek om te kijken of er een klik is tussen jou en mij maar uiteraard ook met je partner en mij. Daarom vind ik het heel fijn als je partner ook bij het kennismakingsgesprek is. Ik kan je vertellen dat in mijn ervaring de partner achteraf super dankbaar is dat ik erbij was. Dat zij juist door mijn aanwezigheid zich meer betrokken voelen bij het proces. 
Ik volg al een cursus bij jou. Is er eventueel iets van korting mogelijk?
Yup, afhankelijk van de cursus die je doet is er zeker iets van een korting mogelijk. Als voorbeeld, stel je doet de Prive Cursus HypnoBirthing, dan hebben we al 3 sessies samen gedaan en kennen we elkaar al redelijk. Daardoor is er in de aanloop naar de bevalling toe minder afspraken nodig. Maar vraag vooral naar de mogelijkheden!
Wat nou als de bevalling zo snel gaat en jij er niet bij bent?
Afhankelijk van hoe dit komt, zijn er diverse mogelijkheden. Uiteraard is de kans dat dit gebeurd klein, want we hebben regelmatig contact via whatsapp of per telefoon over hoe het met je is en hoe je je voelt en hou je me op de hoogte van de ontwikkelingen. Maar mocht het toch gebeuren dat het proces zo snel gaat en je baby heel snel geboren wordt, gaan we samen kijken naar wat we kunnen regelen om je investering toch nog waarde te geven. 
Wat nou als jij ziek bent en ik ga bevallen?
Mocht dit gebeuren, dan hebben we hier uiteraard ook contact over. Jij houdt mij op de hoogte van jouw ontwikkelingen, maar als er iets in aan mijn kant wat roet in het eten kan gooien, hou ik jou daar uiteraard ook van op de hoogte. Ik werk in de omgeving Arnhem/Nijmegen samen met andere doula's. Wanneer ik bijvoorbeeld ziek ben, is het aan jou of er eventuele achterwacht wordt ingeschakeld. Dit zal ik nooit doen zonder jou toestemming. 
Je staat vanaf 37 weken voor me op wacht, wat als de bevalling nu eerder begint?
De kans dat dit gebeurt is klein, maar als het gebeurt, bel je mij natuurlijk gelijk. Om mijn aanwezigheid bij jouw bevalling zo goed mogelijk te garanderen, neem ik een maximaal aantal cliënten per maand aan. Mocht je eerder gaan bevallen, is er een risico dat ik bij een andere bevalling ben. Maar, ben ik beschikbaar, dan kom ik uiteraard zo spoedig mogelijk naar je toe!
Als ik verder nog vragen heb, wat kan ik dan het beste doen?
Heb je na het doorlezen van deze veel gestelde vragen nog behoefte aan meer informatie? Neem dan contact met me op. Je kunt me mailen op info@degeboortepartner of bellen/appen op 06-53185039. Uiteraard kun je ook het contactformulier invullen welke je hieronder vindt. 
Contact:
De GeboortePartner
Jolanda van den Bosch
Gele Lis 6
6661LG ELST
06-531 85 039


jolanda@degeboortepartner.nl
NL79KNAB0255178808
KvK 64560090
Social Media
Jolanda van den Bosch 
 •  Doula (zwangerschaps en bevallingscoach)
 • ​Verloskundige i/o
 • Hypnobirthing Professional
 • IEMT Coach
 •  Hypnose Coach
Copyright © 2019 - DE GEBOORTEPARTNER