name:
email:
GeboortePartner - Jolanda van den Bosch
No Nonsens Zwangerschapscursus,
Hollandse Nuchterheid Voor Vertrouwen, Ontspanning en Regie
Voor een bevalling waar je TROTS op bent
Hoe je kunt bevallen, zonder dat je denkt DIT NOOIT MEER!

Ben jij het gewend om in het dagelijks leven de controle te hebben?
En kijk je op tegen de bevalling omdat je bang bent die controle te verliezen?

Dan ben je hier op de juiste plek! Al vele jaren begeleid ik vrouwen (en haar partner) tijdens de zwangerschap en eventuele bevalling. Veel van deze vrouwen zijn gewend om in het dagelijks leven de controle te hebben en hebben een nuchtere kijk op het leven. Mijn No Nonsens aanpak en Hollandse Nuchterheid wordt daardoor zeker gewaardeerd.  

Door mijn ervaring als moeder van 3 jongens, doula, vrouwencoach en (klinisch) verloskundige kan ik je helpen om je goed voor te bereiden op de bevalling. Je kunt bij mij terecht voor coaching, zwangerschapscursus en voor het huren van bevalbad of TENS.

Hoe werk ik? De cursus geef ik in privé setting. Oftewel, als we een afspraak hebben, ben ik er helemaal voor jou (en je partner!). Hierdoor leren we elkaar kennen waardoor jij echt een cursus op maat krijgt. Onderwerpen die voorbij kunnen komen zijn ademhaling, mindset, geboortevoorkeuren, ontspanning (en nog veel meer!). Als ik wil, kan ik wel dagen vullen! Door mijn ervaring in het ziekenhuis en in de eerste lijn, weet ik wat de mogelijkheden zijn waardoor jij exact de informatie krijgt die in jouw situatie van toepassing is. 
Alles wat er nodig is om van jouw bevalling 
een mooie gebeurtenis te maken
Bevallen kan elke vrouw, maar met de juiste informatie weet jij precies wat jij kan doen om zoveel mogelijk met je lijf mee te werken. De cursus geef ik het liefst met de partner erbij want je partner kan zoveel meer doen dan alleen je hand vasthouden!
Je eigen personal coach tijdens je bevalling, hoe luxe is dat? Iemand die er puur voor jou is om jouw wensen en grenzen te bewaken. Maar ook iemand die ervoor zorgt dat de bevalling een gebeurtenis wordt voor jou EN je partner om TROTS op te zijn!
Bevallen in bad wordt vaak gezien als iets dat heel veel werk is. Maar bij de baden van De GeboortePartner zit een heel duidelijke stap voor stap handleiding bij. Daarnaast ontvang je het bad vaak al in de 36e week waardoor je tijd genoeg hebt om het bad proef op te zetten! Maar weet dat je ook voor een TENS of een CUB bij De GeboortePartner terecht kan! 
Je kraamperiode is een intense periode welke vaak in het teken staat van de zorg voor de baby. Maar hoe vaak zeggen we niet dat je eerst voor jezelf moet zorgen en dat je dan pas ook voor een ander kan zorgen? Maar hoe vaak wordt dat niet vergeten wanneer je net mama bent geworden. Neem een kijkje met wat ik allemaal voor jou in petto heb!
De dag dat je baby is geboren, vergeet je nooit meer. Sterker nog, je gaat het vanaf nu elk jaar vieren!
Laten we er samen voor zorgen dat het een dag is waar je TROTS op bent!
JEZELF OPTIMAAL VOORBEREIDEN DOOR:
KENNIS
Als je weet hoe je lichaam werkt, normaal en tijdens een bevalling, weet je ook wat je kunt doen om met je lijf mee te werken. 

Kennis zorgt ervoor dat jij weet wat er gaat gebeuren. Daardoor krijg je veel meer vertrouwen in je lijf en krijg je veel meer vertrouwen in het proces. 

En meer vertrouwen zorgt er voor dat je ook veel bewuster meewerkt met je lijf. Door kennis weet je wat je opties zijn. Zonder opties, heb je geen keuze.
REGIE
Het gaat er vaak niet om om wat er gebeurd, maar hoe het gebeurd en dit is bij bevallingen net zo. Een bevalling die heel lang duurt met veel medische ingrepen wordt door de ene vrouw als traumatisch gezien. 

Wanneer je bij deze bevalling wel elke keer meegenomen bent in de beslisvoering en er oprecht naar je geluisterd wordt, heb je alsnog wel het gevoel dat je de controle had. 

En dat zorgt ervoor dat je er alsnog goed op kan terugkijken, hoeveel medische interventies er dan ook hebben plaatsgevonden
ONTSPANNING
We zien in onze drukke maatschappij dat een heleboel mensen al heel goed kunnen ontspannen, maar dat wanneer de bevalling daar is, ze hier toch extra hulp bij nodig kunnen gebruiken.

Maar ook als je hier nog weinig ervaring in hebt, is het fijn dat je hier tools voor leert om dit zo goed mogelijk te doen. 

En of  je hier nu al ervaring mee hebt of niet,
er zijn tools voor iedereen die ik graag met je deel. Zelfs tools die worden gebruikt door topsporters! Het mooie is dat je geen topsporter hoeft te zijn om ze toe te passen. 
Hoe je kunt bevallen, zonder dat je denkt: 
"Dit nooit meer!"
Zonder zweverig gedoe
Wil je hier meer over weten? Je kunt altijd vrijblijvend contact met me opnemen. 
Al vele zwangeren zijn ontspannen en rustig bevallen
Leoni en Arnold
"Je kunt wel een geboorteplan opstellen, maar Jolanda kan je heel goed vertellen over wat je dan zelf kunt bepalen, want je hebt eigenlijk geen idee wat je allemaal kunt bepalen"

Karlijn en Bart
"Ik heb door de cursus zo een zelfvertrouwen boost gekregen dat het me niet meer uitmaakte hoe het kind eruit kwam. Of dat kind nu bij wijze van spreken met 3 armen en 5 benen eruit ging komen, maakte mij helemaal niet meer uit."
Iris en haar Partner
"Ik heb de bevalling beleefd als iets wat we echt samen hebben gedaan."
"Als ik iets aan de bevalling zou mogen veranderen, zou ik niet weten wat."
Jolanda van den Bosch is eigenaar van De GeboortePartner en begeleidt aankomende ouders tijdens de zwangerschap EN de bevalling. Daardoor ervaren ze dat ze tijdens de zwangerschap nog meer kunnen genieten van deze waardevolle periode en dat ze nog meer vertrouwen hebben in het geboorteproces. 
Maar ook helpt ze zwangeren hoe ze de regie kunnen houden. Want door het houden van de regie zorg je ervoor dat de bevalling je niet overkomt en dat je daarna een YES gevoel hebt! En dat je TROTS bent op je bevalling!
Jolanda van den Bosch
 • Verloskundige 
 • ​Doula
 • ​Hypnobirthing Practitioner
 • ​Hypnose Coach
 • ​IEMT Coach
 • ​BCE voorzitter
Zoveel soorten vrouwen,
zoveel soorten bevallingen
Zelf ben ik moeder van 3 jongens en bij alle drie is de bevalling totaal anders gegaan. Toen ik zwanger was van mijn oudste, heb ik samen met mijn man een zwangerschapscursus gedaan en dacht ik goed voorbereid te zijn. Ik dacht, ik heb een hoge pijngrens, ik doe dit wel even. Maar dat viel me best tegen. Op papier was het een vlotte bevalling, maar dat gevoel had ik niet. Ook de roze wolk in de kraamperiode was een broze wolk en daar heb ik best moeite mee gehad.  

Toen ik opnieuw zwanger was, wist ik dat het anders wilde doen. Maar hoe? De bevalling is door omstandigheden ingeleid en weer had ik het gevoel dat ik erdoor werd overvallen. Nu ik dit hele proces al een keer had meegemaakt, was ik wel beter voorbereid. De roze wolk was minder broos.  

En dan mijn jongste zoon, die moest en zou gewoon anders gaan. Ik was zeer bewust dat dit mijn laatste zwangerschap was en wilde dan ook dat de bevalling iets was waar ik tevreden over was. Tijdens de zwangerschap ben ik al begonnen tools om mijn mind positief te beïnvloeden naar wat nu blijkt ook door vele topsporters wordt gedaan!

En ja, deze bevalling ging anders dan ik eerder had meegemaakt. Doordat ik mezelf getraind had in positief beïnvloeden kwam en bleef ik in mijn bubbel. Ik had het gevoel dat ik het kon hebben! Ook had ik veel meer verbinding met mijn lijf en mijn baby in mijn buik. Al snel was voor mij duidelijk dat een vaginale geboorte (zoon was uiteindelijk ook 10 pond) hem niet ging worden en met mijn instemming is het een spoedkeizersnede geworden. 

Maar ondanks de medische interventie, is deze bevalling helemaal gegaan zoals ik het wilde. Bij alle fases wist ik wat ik moest doen. De keizersnede is ook geheel met mijn instemming gebeurd. Daardoor voelde ik me gehoord en serieus genomen. Mede daardoor heb ik het ook totaal niet als traumatisch ervaren. Sterker nog, die roze wolk hing om mij heen! Ik heb hem geproefd en gevoeld. En geloof me, dat is zo een verschil en dat gun ik echt iedereen! 

Het zou zonde zijn als iedereen eerst een paar keer moet bevallen voordat je weet hoe je het precies zou willen! Daarom heb ik in 2014 de stoute schoenen aangetrokken en ben ik begonnen om van mijn passie mijn beroep te maken. Vanaf dat moment heb ik niet stil gezeten en blijf ik leren. Van eerst Doula en ook HypnoBirthing Practitioner, naar PostPartum begeleider, PlacentaSpecialist, doe ik nu de opleiding waar ik als meisje al van droomde namelijk VerlosKundige! 

Nu begeleid ik met heel veel plezier zwangeren en hun partners naar een mooie bevalling waarbij ze achteraf zeggen YES, ik heb het gedaan! Bevallingen waarin vertrouwen, rust en veiligheid de kernwaardes zijn. Ik vind het leuk om Kennis en Kunde te combineren, maar altijd op zo'n manier waarbij de wensen van de vrouwen centraal staat!
 
Je kunt zelf wel denken hoe je de bevalling zou willen, maar er zijn zoveel opties waar je nog nooit van had gehoord. Jolanda maakt het allemaal bespreekbaar.
If you don't know your options, you don't have any
De Stappen Naar Een Bevalling Waar Je Trots Op Bent:
Stap 1: ZwangerschapsCursus
Een zwangerschapscursus is toch wel het eerste waar je aan denkt als je je wilt voorbereiden op de bevalling. Ik raad het dan ook echt ten zeerste aan! Nu is er tegenwoordig echt een wildgroei aan cursussen en is er heel veel keuze. Hoe weet je nou welke cursus de juiste is? 

Als eerste, kies een cursus die bij je past! En dan niet alleen de cursus zelf, maar ook de persoon die het geeft kan een doorslag geven.

Zelf sta ik voor een nuchtere No Nonsens aanpak met wetenschappelijke onderbouwing. Ik hou ervan om Kennis en Kunde samen te voegen waar de wensen van de zwangere centraal staat. 

Spreekt dit je aan, weet dat je me altijd vrijblijvend een berichtje kan sturen!
Stap 2: Check Je GeboorteTeam
Vaak meld je je als zwangere aan bij de verloskundige praktijk die bij je om de hoek zit, maar is dit wel een praktijk die bij je past? Is het een grote praktijk met meerdere teams of is het juist een kleine praktijk waarbij je elke verloskundige meerdere keren ontmoet?

Of misschien heb je wel een medische indicatie en heb je bij elke controle een andere gynaecoloog. Dan heb je helemaal geen idee wie er bij jouw bevalling aanwezig zal zijn. 

Wanneer je behoefte hebt aan een vast gezicht, iemand in wie je vertrouwen hebt, denk dan eens na over een doula. Een doula is een persoon die je tijdens je zwangerschap al leert kennen en die wanneer de bevalling begint, naar je toekomt en pas weggaat wanneer de baby is geboren. Het is wetenschappelijk bewezen dat een doula meerdere voordelen heeft! Nieuwsgierig? Kijk dan snel verder!
Stap 3: Check je omgeving
Waar wil je gaan bevallen? Heb je een voorkeur voor thuis of in het ziekenhuis? Of misschien heb je wel geen keus en moet je vanwege indicatie juist in het ziekenhuis? 

Weet dat er meerdere mogelijkheden zijn om in beide gevallen (zowel thuis als in het ziekenhuis) je omgeving te optimaliseren. 

Zo kun je er voor kiezen om bijvoorbeeld in bad te bevallen! Maar ook kun je het heft in eigen hand nemen en gebruik maken van de TENS. Dit is een apparaat die het aanmaken van lichaamseigen Endorfine bevordert! 
Heb Je Hulp Nodig Bij Een Van Deze Stappen?
Neem dan geheel vrijblijvend contact met me op. Dit kan zijn per mail, whatsapp of bellen maar je kunt ook het contactformulier hieronder invullen. 

Stel je vraag en je ontvangt van mij een oprecht en eerlijk antwoord. Niet omdat ik wat wil verkopen maar juist omdat ik jou graag help met het krijgen van een prachtige bevalling! 
Veel liefs, Jolanda 
Al vele zwangeren zijn ontspannen en rustig bevallen
Karlijn en Bart
"Ik heb door de cursus zo een zelfvertrouwen boost gekregen dat het me niet meer uitmaakte hoe het kind eruit kwam. Of dat kind nu bij wijze van spreken met 3 armen en 5 benen eruit ging komen, maakte mij helemaal niet meer uit."
BEKIJK DE VIDEO VOOR HET HELE VERHAAL
Leoni en Arnold
"Je kunt wel een geboorteplan opstellen, maar Jolanda kan je heel goed vertellen over wat je dan zelf kunt bepalen, want je hebt eigenlijk geen idee wat je allemaal kunt bepalen"

BEKIJK DE VIDEO VOOR HET HELE VERHAAL
Iris en haar Partner
"Ik heb de bevalling beleefd als iets wat we echt samen hebben gedaan."
"Als ik iets aan de bevalling zou mogen veranderen, zou ik niet weten wat."
BEKIJK DE VIDEO VOOR HET HELE VERHAAL
De GeboortePartner werkt samen met:
Alles wat er nodig is om van jouw bevalling 
een mooie gebeurtenis te maken
De GeboorterPartner als Expert:
OP DE NEGEN MAANDEN BEURS
OP HET KIIND FESTIVAL
IN DE WOLKEN FESTIVAL
IN CWZ
IN GELDERSE VALLEI
Ik en mijn kat (Otis)
The one with... 
 WAT ANDEREN ZEGGEN OVER mijn begeleiding TIJDENS HUN PRACHTIGE BEVALLING!
MICHELLE
“Na een heftige eerste bevalling zag ik erg op tegen mijn tweede bevalling. Nooit gedacht maar dankzij de gesprekken met Jolanda, haar goede tips en de geleerde (ademhalings)technieken ging ik mijn bevalling uiteindelijk toch met veel (zelf)vertrouwen tegemoet. Nu ben ik een prachtige zoon rijker en kijk ik terug op een mooie, natuurlijke bevalling die erg vlot en voorspoedig verliep. Zo’n droombevalling wens ik elke vrouw toe! Jolanda is erg betrokken en oprecht geïnteresseerd in jou als mens en jouw verhaal. Hierdoor weet ze haar begeleiding ook uitstekend aan te passen op jouw wensen en behoeften. Ben je op zoek naar een deskundige, betrokken en down-to-earth doula die bereid is net dat stapje extra te zetten? Dan kan ik je Jolanda van harte aanbevelen! Jolanda, nogmaals bedankt voor je support!”
SANNAH
"We leerden Jolanda kennen tijdens de cursus die ik samen met mijn man bij haar volgden en we voelden gelijk een klik met haar. De manier waarop ze de cursus deed, sprak ons erg aan. En ze liet ons nadenken in welke situatie wij ons kindje geboren willen laten worden.

Ik wilde in het begin gaan voor een ziekenhuisbevalling. Want ik dacht dat ik me daar veilig zou voelen. Echter, het gevoel dat ik het liever thuis wilde doen, dat werd steeds groter. Maar, als ik dat ga doen, dan wilde ik wel extra ondersteuning. 

Toen mijn partner zei of Jolanda dan niet een optie zou zijn, wisten we gelijk dat we haar als onze doula wilden hebben. 

En het werd een mooie thuisbevalling waarin ik geen enkele seconde anders had willen doen. 
MIRJAM
"Doordat mijn BMI te hoog is, heb ik een medische indicatie om in het ziekenhuis te bevallen. En dit verstoorde mijn droom op een thuisbevalling gelijk. 

Samen met Erik en onze verloskundige hebben we gekeken wat we dan alsnog konden doen om ons ziekenhuisbevalling zo goed mogelijk te laten verlopen. Onze verloskundige kwam met het idee om naar een doula te kijken.

We planden een kennismakingsgesprek met meerdere doula's maar met Jolanda was er gelijk een klik. 

Jolanda heeft me enorm geholpen tijdens de bevalling. Ze zorgde ervoor dat mijn wensen werden gezien en zo goed mogelijk werden gehoord. Het was dan wel in het ziekenhuis, maar zij heeft ervoor gezorgd dat het thuisgevoel zoveel mogelijk werd nagestreefd.
Dank je wel Jolanda! Je bent een enorme steun geweest voor ons!
Hoe je kunt bevallen, zonder dat je denkt: 
"Dit nooit meer!"
Zonder zweverig gedoe
Wil je hier meer over weten? Je kunt altijd vrijblijvend contact met me opnemen. 
Contact:
De GeboortePartner
Jolanda van den Bosch
Gele Lis 6
6661LG ELST
06-531 85 039


jolanda@degeboortepartner.nl
NL79KNAB0255178808
KvK 64560090
BIG: 79933781403
Social Media
Jolanda van den Bosch 
 •  Doula (zwangerschaps en bevallingscoach)
 • ​Verloskundige i/o
 • Hypnobirthing Professional
 • IEMT Coach
 •  Hypnose Coach
Copyright © 2019 - DE GEBOORTEPARTNER