ZWANGERSCHAPSCURSUS GROEP
geïnspireerd op HypnoBirthing maar dan op een No Nonsens Manier!
De zwangerschapscursus samen met anderen stellen doen? 
Dan is de groepscursus echt iets voor jullie!
Deze GroepsCursus Is Voor Jou Als:
 • Je anderen zwangeren stellen wilt ontmoeten
 •  Je behoefte hebt om bewust bezig te zijn met het feit dat je zwanger bent, het gaat allemaal al zo snel
 •  Je op een nuchtere en gezellige manier alle informatie tot je wilt nemen
 •  Je in een ongedwongen sfeer al je vragen kunt stellen
IF YOU CHANGE THE WAY YOU VIEW BIRTH
THE WAY YOU GIVE BIRTH WILL CHANGE
Hoe Is De Cursus Opgebouwd?
LES 1, wordt onder andere besproken:
 • ​Wat gaat er mis bij de meeste bevallingen?
 • ​Wat heeft stress hier mee te maken? 
 • ​Hoe ontspanning jouw bevalling kan beïnvloeden 
 • ​Hoe jij je lijf al kan voorbereiden op de bevalling
 • ​Hoe topsporters zichzelf voor bereiden voor een belangrijke wedstrijd en welke simpele tools jij hier ook van kan gebruiken!
LES 2, wordt onder andere besproken:
 • ​Hoe jij met je ademhaling optimaal kan samenwerken met je baarmoeder
 • ​Welke lichamelijke oefeningen jij kunt doen om je steeds groter wordende buik beter te kunnen dragen
 • ​Welke lichamelijke oefeningen je kunt doen om straks beter de bevalling door te komen
 • ​Hoe je jezelf nog dieper in ontspanning kan krijgen met een paar hele simpele tools
LES 3, wordt onder andere besproken:
 • ​Hoe jouw baby zichzelf magisch door jouw bekken heen kan manoeuvreren
 • ​Wat jij het beste kunt doen in verschillende fases van de bevalling
 • ​Welke houdingen je allemaal kunt doen zodat jij beter met je lijf kan samenwerken
 • ​Super veel tips voor je partner zodat jij de optimale ondersteuning krijgt die jij verdiend
 • ​Wat je allemaal kan leren van een inwendig onderzoek, meer dan centimeters alleen!
LES 4, wordt onder andere besproken:
 • ​Wat jij moet weten van de geboorte om je baby zo optimaal mogelijke start te geven
 • ​Over wat inleiden precies is en welke invloeden jij hier zelf nog op hebt
 • ​Wat je kunt doen om de regie te houden! Ook als het anders gaat. 
Heb je behoefte aan meer informatie? Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk! Ik help je graag. 
JE WILT WETEN WAT JE OPTIES ZIJN, 
DAN KUN JE BEWUSTE BESLISSINGEN NEMEN
Wat Ontvang Ik Allemaal Bij De GroepsCursus
 • 4 bijeenkomsten a 2,5 uur 
 •  De bijeenkomsten zijn zowel voor jou als voor je partner. Wanneer je geen partner hebt of hij/zij niet kan, kun je ook denken aan eventueel je moeder/zus/vriendin. 
 •  Alle benodigde MP3 behorende bij de cursus die je kunt gebruiken tijdens je zwangerschap maar ook tijdens de bevalling!
 •  Toegang tot OneDrive waar na elke bijeenkomst alle besproken informatie te vinden is
 •  Mijn support per whatsapp/email tijdens en na de cursus
 • Na de laatste les toegang tot de Online Omgeving waarin je alles wat je hebt geleerd nog een keer rustig in je eigen tijd en tempo kunt terugkijken
Tijdens de zwangerschap al veel meer vertrouwen krijgen in je lijf, in je zwangerschap en in jezelf...
Dat is het grootste cadeau wat je jezelf kunt geven
Waar En Wanneer Is De Cursus?
Deze cursus wordt gegeven op verzoek. Dus ken jij zwangeren die samen met jou de cursus willen doen? Geef jullie dan gezamenlijk op!

Jullie kunnen zelf de afspraken inplannen. Zo kun je zelf bepalen of de lessen overdag, in de avond of in het weekend zijn.

En het leuke, hoe meer stellen hoe groter jullie korting. Vraag naar de mogelijkheden!
Veel Gestelde Vragen
Is deze cursus iets voor mij?
Als je op deze website bent, ga ik er van uit dat je op zoek bent naar een cursus waarin je op een leuke en niet zweverige manier je informatie krijgt en waarna je helemaal goed voorbereid bent. Als dat zo is, dan is de cursus zeker iets voor jou! De informatie die ik geef, doe ik op een wetenschappelijke manier gecombineerd met oefeningen waardoor je zelf ook ervaart dat het geen geitenwollensok is dat ik verkoop. 
Ik doe ook al aan zwangerschapsyoga, is deze cursus dan nog nodig?
Jazeker! En wat goed dat je zwangerschapsyoga doet! Ik heb vele cursisten gehad die ook aan zwangerschapsyoga doen en toch aangaven dat de cursus HypnoBirthing ze nog meer inzicht heeft gegeven in het geboorteproces. Dat het zeker een mooie aanvulling is op de yoga. Mocht je nou helemaal niet aan yoga doen en afvragen of je dat dan zou moeten, weet dan dat de ademhalingen ook in de cursus worden behandeld en yoga dus absoluut geen verplichting is om erbij te doen. 
Ik ben al een keer bevallen, leer ik dan nog wel nieuwe dingen?
Hier kan ik heel kort in zijn namelijk JA! Ik heb zelfs verloskundigen in mijn cursus gehad die zeiden dat ze door mijn cursus dingen hebben geleerd die ze nog niet wisten en wat zelfs hun werkwijze heeft beïnvloed. Dus ook al ben je al een keer of meerdere keren bevallen? Zelfs dan is deze cursus nog een prachtige aanvulling op de ervaring en kennis die je al hebt. 
Mijn partner heeft geen tijd of wilt niet mee, kan ik ook alleen komen?
Jazeker! Het komt wel eens voor dat een partner niet mee kan. Weet dat je dan bijvoorbeeld ook je moeder, je zus of je buurvrouw mee kan nemen. Iemand met wie jij goed kan levelen. Er zijn namelijk oefeningen in de cursus die je samen doet. En ik kan me zo voorstellen dat het fijn is als je daarbij ook een partner hebt met wie je die oefeningen kan doen. En doordat alle besproken informatie ook in OneDrive komt, kun je dit daarna thuis nog met je partner bespreken. 
Soms hoor ik ook wel eens dat de partner aangeeft dat het niks voor hem is. Dan nodig ik je partner graag uit om de eerste les erbij te zijn. Als hij het daarna nog steeds niks vind, hoeft hij uiteraard niet te komen. Maar na de eerste les is nooit een partner weggebleven. 
Wanneer kun je deze cursus het beste volgen?
Je kunt deze cursus beginnen wanneer je wilt. Echter als je te vroeg begint, is mijn ervaring dat er dan gedacht wordt dat er nog heel veel tijd is en daardoor het oefenen van de oefeningen wordt uitgesteld. De beste tijd om te beginnen is zo rond de 25 weken. Het mag eerder en uiteraard ook later. Je wilt alleen uiteraard geen les missen, daarom raad ik aan om uiterlijk rond week 32 te beginnen. Dan ben je vaak rond de 37 weken voordat de cursus is afgerond. Mocht je al voorbij de 33 weken zijn en toch een cursus willen volgen, bekijk dan ook mijn andere cursussen zoals Privé cursus of de Mini Cursus. 
Moet ik naast het volgen van de cursus nog meer doen voor voorbereiding?
In de cursus leer je onder andere lichamelijke oefeningen maar ook ontspanningsoefeningen. Van alle oefeningen is het zo dat hoe vaker je ze doet, je een beter resultaat behaalt. Maar of dit veel tijd in beslag neemt? NEE! Je kunt namelijk bijna alle oefeningen doen met dagelijkse bezigheden die je toch al deed. In de cursus geef ik je vele suggesties waardoor je toch regelmatig kunt oefenen maar dit niet alle kostbare tijd in beslag neemt. 
Kan ik deze cursus declareren bij mijn zorgverzekeraar?
Dit hangt heel erg af van je verzekeraar. Of jouw verzekeraar deze cursus ook vergoed, kun je het beste zelf even navragen. Er zijn tegenwoordig zoveel verzekeraars met zoveel soorten pakketten dat hierin overzicht brengen lastig is. 
Als ik verder nog vragen heb, wat kan ik dan het beste doen?
Heb je na het doorlezen van deze veel gestelde vragen nog behoefte aan meer informatie? Neem dan contact met me op. Je kunt me mailen op info@degeboortepartner of bellen/appen op 06-53185039. Uiteraard kun je ook het contactformulier invullen welke je HIER vindt. 
Is het nodig om sportkleding aan te doen?
Deze vraag krijg ik eigenlijk best wel vaak, maar nee. Trek vooral kleding aan waarin jij je prettig voelt! Maar speciale sportkleding of matjes of iets dergelijks is zeker niet nodig. Alles wat nodig is, daar zorg ik voor. 
Ik wil graag een keer kletsen over of deze cursus ook voor mij geschikt is
Reacties Van Cursisten
“Ik kan het me gewoon niet voorstellen dat ik de cursus niet gedaan zou hebben. Het is een goede basis voor elke aankomende ouder.”  Jantine & Eric
  
“Vooral de humor en nuchterheid zorgden ervoor dat het elke week weer een plezier was om te gaan. We nemen alles mee en gaan ervoor! Het vertrouwen is gegroeid en kijken er naar uit.” Anna & Rob

“Bedankt voor de duidelijke uitleg en de grapjes tussendoor. Vooral de ademhalingsoefeningen geven al ontspanning. Ik ben zelf wat minder bang geworden voor wat er komen gaat. We gaan het zeker samen doen, dat hebben we geleerd. Erg fijn het gevoel te hebben er niet alleen voor te staan maar het echt samen met je man.” Miriam & Daan

“Dankzij de cursus kijk ik meer en meer uit naar de bevalling. Je hebt ons praktische tools meegegeven, dank daarvoor! Je luchtige en ontspannen manier van lesgeven vond ik erg prettig.” Joyce & Bart

“Ik vind het heel fijn dat mijn partner nu ook weet dat hij wat kan doen. In de cursus hebben we genoeg tips gekregen om het samen te gaan doen.” Marieke & Peter

“Zoveel geleerd in een relatief korte tijd.” Emma & Brian
Contact:
De GeboortePartner
Jolanda van den Bosch
Gele Lis 6
6661LG ELST
06-531 85 039


jolanda@degeboortepartner.nl
NL79KNAB0255178808
KvK 64560090
Social Media
Jolanda van den Bosch 
Copyright © 2019 - DE GEBOORTEPARTNER