BELLY BINDING
Voor extra steun wanneer je net bent bevallen
Geheel persoonlijk op maat zodat het altijd goed past!
WIL JIJ OOK
 • Meer lichamelijke ondersteuning
 •  Meer stabiliteit 
 •  Meer rust
Na de bevalling kun je wel extra steun gebruiken. Daardoor is je romp stabieler en verplicht het je om meer rust te nemen. 

Perfect om je kraamperiode meer bewust door te komen!
Tot 6 weken na de kraamtijd ben je officieel kraamvrouw! Hoe fijn is het dat je juist in deze tijd extra ondersteuning mag genieten van je persoonlijk op maat gezette Belly Bind!
BENGKUNG BELLY BINDING
Is een methode die afkomstig is uit Maleisië, maar eigenlijk is de traditie van het inbinden al eeuwenoud. Wanneer je zwanger bent, worden veel organen aan de kant geduwd door je baarmoeder met daar in je baby, je placenta en al het vruchtwater. Wanneer je dan net bevallen bent, is er dus best veel ruimte in je buik voor je andere organen om te gaan "zwemmen". 

Door het inbinden van je bekken/buik zorg je ervoor dat je lijf weer wat stabiliteit krijgt. De ruimte in je buik wordt daardoor verminderd waardoor je meer steun ervaart. Dit inbinden is mogelijk op verschillende manieren. Vroeger heette dit ook wel een sluitlaken. Je kunt een buikband aanschaffen met klittenband of haakjes maar deze banden sluiten bijna nooit naadloos aan. 

Met de Bengkung Belly Binding methode is dit wel het geval. Het is in het begin wel een intensief klusje (wanneer je dit vaker hebt gedaan, gaat het uiteraard sneller) maar dan heb je wel wat. Je hebt dan een buikband helemaal persoonlijk op maat die aan alle kanten optimaal steun biedt. 

Door dit op maat gemaakte korset ben je bewust van de bewegingen die je maakt. Je bent dan meer bewust van je lijf. Het gevoel van constante omarming verplicht je soort van tot het nemen van (meer) rust. 

Tijdens je zwangerschap maak je het hormoon relaxine aan. Dit is het hormoon dat er voor zorgt dat je gewrichten weker worden zodat de geboorte soepeler kan verlopen. Echter nadat je kindje is geboren, zit dit hormoon nog enkele weken in je lijf. Het inbinden van je buik heeft dan de volgende voordelen:
 • Ondersteuning van de bekkenbodem
 • Verminderen van naweeen
 • Stimulering van een goede houding
 • Het sluiten van de heupen en ribbenkast
 • Helpt de buikwand met terugtrekken
 • Ondersteuning van de organen
 • Sneller stoppen van bloedingen
 • Je houdt minder vocht vast
WERKWIJZE
YES, Je wilt gebruik gaan maken van Belly Binding! Maar hoe gaat het nu dan verder?

Wil jij gebruik maken van de Belly Binding? Dan is het verstandig dit van te voren alvast aan me door te geven. Zo kan ik ervoor zorgen dat er rondom jouw uitgerekende datum ruimte in de agenda is om jouw sessie(s) in te plannen. Maar ook zorg ik er dan voor dat rondom die tijd ook voor jouw een Belly Bind is gereserveerd. 

Het doorgeven kun je op verschillende manieren doen. Dit kan via het contactformulier, maar je kunt me ook altijd emailen of appen. Wanneer je behoefte hebt aan extra aanvullende informatie is een vrijblijvend gesprek uiteraard altijd mogelijk. 

Heb je je plekje gereserveerd? Dan kun je dit van je to-do lijstje schrappen en genieten van je zwangerschap. Wanneer je dan bent bevallen, geef je dit het liefst binnen 24 uur aan mij door. Daarna worden de afspraken ingepland voor het binden. 

De eerste keer plaatsen doe ik het liefst in de vroege avond. Op deze manier kun je ook met de Belly Bind gaan slapen en ervaar je de ondersteuning ook 's nachts. De eerste sessie is meestal tussen dag 4 en 7 na de bevalling. Deze eerste sessie duurt ongeveer 45 minuten waarin ik je advies geef en uiteraard ook de Belly Bind voor je plaats.

Daarna is het afhankelijk van welk pakket je kiest. Je kunt ervoor kiezen dat ik regelmatig langskom en de Belly Bind voor je plaats of dat je een afspraak maakt waarin je zelf leert de Belly Bind te plaatsen. Dit laatste scheelt uiteraard in de kosten, maar ik ervaar dat veel vrouwen dit toch wel lastig vinden. Het vergt degelijk wat oefening om het goed te kunnen doen bij jezelf. 

Na het plaatsen blijft de Belly Bind bij jou zolang dit voor jou nodig is. Vaak is het gebruik van deze doek aan te raden in de eerste 6 weken na de bevalling. Daarna kun je de doek ook nog wel gebruiken maar wordt dan wel geadviseerd om dit te combineren met oefeningen. 

Voor de doek vraag ik een huur van €5,- per week.
Belly Binding proefsessie
45,-
Ideaal als je nog niet weet of het iets voor je is!
 • vrijbijvend telefonisch consult
 • Sessie 45 minuten
 • Ideaal aan het eind van je eerste kraamweek
 • Wil je meer sessies? Dan €30,-  per keer voor alleen plaatsen. Wil je het zelf leren? Kies dan voor pakket Zelf Leren!
 • Woon je binnen een straal van 15 km van praktijkadres (6661LG)? Dan geen reiskosten!
 • Buiten deze straal €0,25 per kilometer
 • * exclusief huur van de Belly Bind a €5,- per week
belly binding zelf leren
65,-
Mooie oplossing zodat je zelf leert hoe het moet
 • vrijbijvend telefonisch consult
 • Sessie van ongeveer 60 minuten
 • Onder begeleiding leer je hoe je de Belly Bind bij jezelf kunt plaatsen. 
 • Woon je binnen een straal van 15 km van praktijkadres (6661LG)? Dan geen reiskosten!
 • Buiten deze straal €0,25 per kilometer
 • * exclusief huur van de Belly Bind a €5,- per week
belly binding Combi
100
Een proefsessie en het zelf leren in 1!
 • vrijbijvend telefonisch consult
 • Proefsessie 45 minuten
 • Zelf leren 60 minuten
 • Woon je binnen een straal van 15 km van praktijkadres (6661LG)? Dan geen reiskosten!
 • Buiten deze straal €0,25 per kilometer
 • * exclusief huur van de Belly Bind a €5,- per week
Wil je deze dienst combineren met nog meer postpartum diensten (kijk hier voor de mogelijkheden), neem dan contact met me op voor een op maat offerte!
DE DAG DAT JE BABY IS GEBOREN VERGEET JE NOOIT MEER, 
LATEN WE ER SAMEN VOOR ZORGEN DAT HET EEN DAG IS WAAR JE TROTS OP BENT!
Veel Gestelde Vragen
Kan Belly Binding bij iedereen?
Ja! Belly Binding kan bij iedere vrouw. Het is wel een dienst die het meest geschikt is voor de kraamperiode. 
Ik heb al sluitband gekocht. Wat is nu eigenlijk het verschil?
Een standaard sluitband kun je ook gebruiken als sluitlaken, maar het nadeel is dat deze uniform zijn. Ze geven niet op elk mogelijke plek ondersteuning waardoor het omdoen van deze band ook als benauwend ervaren kan worden. De Belly Bind is een soort van korset die geheel op maat om je heen gewikkeld wordt. Daardoor ervaar je optimale steun. 
Hoelang kan ik de Belly Bind blijven dragen?
In de eerste weken kun je de Belly Bind makkelijk 24 uur per dag om hebben. Het is niet mogelijk om met de doek te douchen. En doordat je bewegingen werkt het doek waardoor het aan te raden is om hem dagelijks opnieuw te plaatsen. Na 10 dagen kun je er voor kiezen om het af te bouwen naar bijvoorbeeld 12 uur per dag en weer wat later naar 8 uur per dag. Na 6 weken is het gebruik van de doek alleen te adviseren als je daarbij ook oefeningen doet. Welke oefeningen dit zijn, kun je het beste contact opnemen met een bekkentherapeut. 
Kan het ook bij Diastasis?
Jazeker! Deze methode wordt zelfs aangeraden door bekkentherapeuten die hierin zijn gespecialiseerd! 
Wat nou als de bevalling met een keizersnede is gegaan?
Dan kun je nog steeds wel gebruik maken van deze methode maar wordt het afgeraden om dit direct na de bevalling te doen. Sowieso wordt meer rust aangeraden na een keizersnede omdat dit een serieuze buikoperatie is. Wanneer de hechting wat meer genezen is, kun je je eerste sessie inplannen (vaak zo rond de 5 a 6 weken). 
Kan ik deze factuur declareren bij mijn zorgverzekeraar?
Zover ik weet niet, maar je kunt uiteraard altijd een factuur opvragen om deze in te dienen bij je zorgverzekeraar!
Als ik verder nog vragen heb, wat kan ik dan het beste doen?
Heb je na het doorlezen van deze veel gestelde vragen nog behoefte aan meer informatie? Neem dan contact met me op. Je kunt me mailen op info@degeboortepartner of bellen/appen op 06-53185039. Uiteraard kun je ook het contactformulier invullen welke je HIER vindt. 
Wil je meer informatie over deze dienst? Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk!
Contact:
De GeboortePartner
Jolanda van den Bosch
Gele Lis 6
6661LG ELST
06-531 85 039


jolanda@degeboortepartner.nl
NL79KNAB0255178808
KvK 64560090
Social Media
Jolanda van den Bosch 
Copyright © 2019 - DE GEBOORTEPARTNER